.

Rangos gyártói jóváhagyásokat kaptak meg a Texaco kenőanyagai

18-07-2023

Az elmúlt év során a Texaco Lubricants három kenőanyag termékcsaládjának négy tagja is kapott kiemelt jóváhagyást a világ legjelentősebb berendezésgyártóitól.

Legutóbb a Texaco Havoline ProDS V SAE 0W-30 kapta meg a BMW Longlife-04 jóváhagyását. A BMW Longlife 04 motorolaj specifikációt még 2004-ben adta ki a BMW a dízel részecskeszűrővel szerelt illetve azzal nem rendelkező dízel járművek számára, azonban ez az elmúlt években sokkal szigorúbbá vált. Az Európai Unióban, Svájcban és Norvégiában a jóváhagyás egyes benzinmotorokra is vonatkozik.*

A Havoline termékcsaládon belül egy másik termék is nemrégiben kapott kiemelt jóváhagyást. A Texaco Havoline ProDS RN SAE 5W-30 prémium teljesítményszintű szintetikus motorolaj mostantól a Mercedes-Benz 226.52 jóváhagyását is magáénak tudhatja. A termék közepes hamutartalmú (mid SAPS) technológiája segíti a károsanyag-kibocsátás csökkentését, valamint a katalizátorok, a benzin- és a dízel részecskeszűrők védelmét. Ez kulcsfontosságú tényező volt a jóváhagyás elnyerésében, mivel az MB 226.52 specifikáció szigorú üzemanyag-fogyasztási követelményeket támaszt.

A Texaco Delo 400 XSP-SD SAE 5W-30 még 2022 novemberében kapta meg a Scania LDF-4 jóváhagyást. Ezt a jóváhagyást úgy adták meg, hogy a Scania előbb üzemi teszteket végzett, amelyek során megállapították, hogy a Texaco szintetikus haszongépjármű motorolaja megfelel a gyártó járműveiben való használatra vonatkozó kritériumoknak. Az üzemi teszt során az olajat 155 000 km-en keresztül tesztelték hosszú távú fuvarozásban részt vevő járműveik motorjaiban, majd a motorok alkatrészeit megvizsgálták.

Ugyanez a termék szintén 2022-ben ajánlást kapott az MAN-től is, amely a Delo 400 XSP-SD SAE 5W-30-nak megadta az MAN M3677 jóváhagyást.

Az elmúlt hónapokban az MAN a Texaco más kenőanyagmárkáinak termékeit is jóváhagyta. A Texaco HDAX 9500 gázmotorolaj megkapta az MAN tehergépkocsik és autóbuszok számára kiadott M 3271-5 jóváhagyását földgáz, biogáz, szennyvízből nyert gáz, vagy hulladéklerakó-gáz alapú üzemanyagokhoz, 3-utas katalizátorral, SCR katalizátorral vagy oxidációs katalizátorral ellátott alkalmazásokhoz. A jóváhagyás megszerzéséhez a terméknek sikeres üzemi teszten kellett részt vennie, amely után a kritikus motoralkatrészeket megvizsgálták és minősítették.

A termékekkel kapcsolatos további információk a terméklapokon találhatók:

Texaco Havoline ProDS V SAE 0W-30

Texaco Havoline ProDS RN SAE 5W-30

Texaco Delo 400 SXP-SD SAE 5W-30

Texaco HDAX 9500

 

*a pontos részletek az egyes járművek felhasználói kézikönyvében találhatók.

Forrás: www.texacolubricants.com

Vissza