.

Milyen Verila® és Prista® kenőzsírt használjak? 2 rész

24-04-2023

2. rész

Milyen kenőzsírt használjak nagy fordulatszámon kis terhelés mellett?

 

Alacsony bázisolaj viszkozitású kenőzsírt. A Verila® Syntech EP 2 prémium minőségű szintetikus kenőzsír hosszú élettartamot, extrém kopáscsökkentő tulajdonságot biztosít közlekedési-és más ipari alkalmazásoknál, nagyon hosszú újrazsírzási intervallumokkal használható, nehezen elérhető kenési pontok (azaz tető- vagy mennyezeti ventilátorok); nagyon nagy sebességgel, rendkívül alacsony (akár sarkvidéki) és magas hőmérsékleten működő csapágyakhoz. Sebességtényező: Rendkívül magas. Nagyon jó zajcsökkentő hatás, előnyösen használható elektromos motorok kenésére. Rendkívül hosszú élettartamra és nehezen elérhető kenési pontokhoz, olyan alkalmazásokhoz, ahol nehézkes a gyakori újrakenés.

 

Magas hőmérséklet? Nem probléma.

A Verila® BENT EP 2 VG460 hőálló, nagy terhelhetőségű bentonit sűrítőjű kenőzsír, magas viszkozitású alapolajjal, ISO VG460, ipari alkalmazásokhoz. Alkalmas csúszó felülethez, csapágyperselyekhez és sikló csapágyakhoz, amelyek magas hőmérsékleten (180oC) futnak. Sebességtényező: lassú és átlagos sebességű alkalmazások

 

A Verila® BENT EP 2 VG220 hőálló, nagy terhelhetőségű bentonit sűrítőjű kenőzsír, magas viszkozitású alapolajjal, ISO VG 220, ipari alkalmazásokhoz. Alkalmas csúszó felülethez, csapágyperselyekhez és sikló csapágyakhoz, amelyek magas hőmérsékleten (180oC) futnak. Univerzális hőálló kenőzsír. Sebességtényező: közepes

 

Rezgő, alternáló és lassú mozgások? Nyitott fogaskerekek, drótkötelek? Szilárd kenőanyagokkal van rá megoldás, nem csak egy!

 

A gazdaságos

A Prista® K-2-G kalcium szappan bázisú, többcélú, vízálló kenőzsír, 10% grafit szilárdadalékkal. Nagyon jól véd ütésszerű terhelés estén. Olyan alkalmazásokhoz, ahol az üzemi hőmérséklet nem haladja meg a 60oC-t. Nagyon terhelt, lassan mozgó mechanizmusok kenésére alkalmas. Nagyon robusztus és nagyon jól ellenáll a vízmosódásnak.

 

Az univerzálisak

A Prista® LiMo EP kiváló minőségű, többcélú molibdén-diszulfid tartalmú lítium bázisú kenőzsír, ami extra védelmet nyújt a lassan mozgó, csúszó vagy oszcilláló csapágyaknál. Az 3% MoS2 hozzájárul a jó kenéshez, a nagy teherviselő képességhez, különösen rezgéseknél, vibrációnál és/vagy ütésszerű terheléseknél.

 

A Prista® LiMo EP 2 G kiváló minőségű, többcélú EP adaléktartalmú lítium bázisú kenőzsír, amely molibdén-diszulfidot és grafitot tartalmaz. Leginkább extrém nyomás alatt működtetett csapágyak kenésére, ütésszerű terheléshez, lassan mozgó csúszó és rezgő alkatrészekhez. A kombinált szilárd kenőanyag komponensek nagyon jó kopásvédelmet biztosítanak még kenésszegény működési körülmények között is. Kiválóan használható kenésre a kardáncsuklókban, univerzális csuklókban és az alváz alkatrészeknél.

 

A speciális

A Verila® CSX EP 0 VG1000 OG nagy terhelhetőségű kenőzsír nyitott fogaskerekes hajtásokhoz, drótkötelekhez  ISO VG 1000-as szintetikus alapolajjal, magas szilárd kenőanyag tartalommal és kalcium-szulfonát komplex sűrítővel készül, kiemelkedő teherbíró képességgel rendelkezik és vastag kenőfilmet biztosít az elmozduló alkatrészek számára.

 

Ha tiszta környezet szükséges

A Verila® Li Complex EP 2 PTFE extrém teljesítményű, nagy terhelhetőségű lítium-komplex kenőzsír, szilárd PTFE-kenőanyagot és korszerű adalékokat tartalmaz, amelyek extrém magas védelmet nyújtanak az alkatrészek mechanikai kopása ellen. Ipari vagy autóipari alkalmazásokhoz prémium kenőanyagként, ideértve a nagy teherbírású közúti és nem közúti járműveket, bányászati és építőipari eszközöket, nehéz erdészeti alkalmazásokat, csapágyakhoz, univerzális csuklókhoz, tengelyekhez, gömbcsuklókhoz, csapokhoz, perselyekhez, királycsaphoz, vízszivattyúkhoz, fogaskerekekhez, nehéz-, ütésszerű terheléses vagy rezgő alkalmazásokhoz. Nagyon ellenáll az ismétlődő igénybevételeknek és az ütésszerű terheléseknek. Nagyon magas EP tulajdonsággal kiváló a karbantartáshoz. Hosszú élettartamú kenőzsír. Ellenáll a nagyon szélsőséges hőmérsékleteknek, magas és alacsony hőmérséklet egyaránt. Kiváló vízállósággal rendelkezik.

 

Ha magas a hőmérsékletre és tiszta környezetre van szükség

A Verila® Thermal HD nagyteljesítményű speciális kenőzsír szervetlen sűrítővel, részszintetikus alapolajjal, valamint nagyon finom PTFE szilárdadalékkal. Lehetővé teszi gyakori újrazsírzások mellett akár a 230oC-os csúcshőmérsékleten való felhasználást is. Nagyon magas hőmérsékletekhez. Nagy ellenállás az ütésszerű igénybevételekkel szemben. Lassú, robusztus és nagy terhelésű berendezésekhez.

 

Paszták az igazán kemény helyekre!

 

Rézpaszta

A Verila® Copper Compound kenőanyag erős berágódásnak kitett alkatrészekhez  1200oC fokig használható. Nagyon finom rézport és speciális polimereket tartalmaz, amelyek kiváló tapadást biztosítanak. Ideális megoldás a közlekedésben és az iparban az össze- és szétszerelési műveletekhez, valamint a tribológiai korrózió és berágódás elleni védelemhez: menetes kapcsolatokhoz, kipufogórendszerek menetes illesztéseihez és felfüggesztő elemeihez.

 

Törőfej paszta

A Verila® Chisel Paste speciális paszta a nagy igénybevételnek kitett súrlódási helyekre, szélsőséges nyomásra és nagyon magas hőmérsékletre, hidraulikus és pneumatikus kalapácsok perselyeinek kenésére. Nagy mennyiségben tartalmaz finom réz- és grafitport, ennek köszönhetően csökkenti a kopást és meghosszabbítja a berendezés életartamát

 

Fúrócsőzsír

A Verila® Drilling Compound nagyteljesítményű, szintetikus keverék kőzet- és talajfúrócsövekhez és alkatrészeikhez, illesztésekhez, szerszámokhoz, béléscsövekhez, csőkötésekhez. Nem tartalmaz ólmot vagy cinket. A termék összesen több mint 17%  szilárd adaléktartalommal rendelkezik, ami  szuperfinom rézporból és más szilárd adalékokból tevődik össze. Robusztus védelem az érintkező felületek berágódási és tribokorróziója ellen, rendkívül jól ellenáll a vízmosódásnak és nagyon ellenáll a fúróiszapnak is.

 

Olvassa el cikkünk 1. részét is!

Az árakról és az elérhető kiszerelésekről az aktuális árlistákból tájékozódhatnak.

Kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre:

Vevo.szolgalat@prista-oil.com

+36 20 328 7486

Vissza