.

Kérdések és válaszok a Texaco Lubricants műszaki szakértőivel – HDAX gázmotorolajok

26-06-2024

Melyek jelenleg azok a területek az energiatermelési ágazatban, amelyek a legnagyobb figyelmet kapják?

 Az egyik legnagyobb kihívás a modern energiatermelés igényeinek való megfelelés.  Az új, valamint a meglévő létesítményekre vonatkozó szigorúbb kibocsátási előírásoknak 2025-ig meg kell felelni, ami a helyi kormányzati szabályozásokkal együtt kihívásokat fog eredményezni az energiatermelési alkalmazások számára.

Egy másik kiemelt terület az, hogy az iparág hogyan tudja kielégíteni a megnövekedett elektromos energiafogyasztási igényeket, valamint a villamosenergia hálózat betáplálásának gyors kiegyenlítésére használt LNG mennyiségének növekedését Európa-szerte. Az olyan megújuló energiaforrások, mint a nap- és szélenergia termelése kétségtelenül növekednek, de ezek a források is kihívást jelentenek az igény szerinti rendelkezésre állás tekintetében.

Ön szerint melyek lesznek a kenőanyag-szállítók legfontosabb kihívásai a következő 10 évben?

 A kibocsátási előírások folyamatos felülvizsgálata és szigorítása az európai energiatermelési hálózat további változását fogja eredményezni. Jelenleg a kapcsolt hő- és villamosenergia-szegmensben a rugalmas üzemmódok növekedése figyelhető meg, amelyek befolyásolják az üzemórákat és a motorterhelést. Folyamatosan dolgozunk olyan megoldásokon, amelyek segítenek az olaj élettartamának, valamint a motorok hatékonyságának növelésében, ami potenciális tüzelőanyag-megtakarítást eredményezhet.

Az új technológiák alkalmazása azonban segíthet ezeknek a kihívásoknak a kezelésében, mivel az új energiatároló rendszerek hozzájárulnak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, az alacsonyabb üzemeltetési költségekhez és a motorok rendelkezésre állásának növeléséhez. Az új gázmotor-technológiák segíthetnek költséghatékony megoldást nyújtani a nagyobb hálózati stabilitáshoz való hozzájárulás érdekében.

Mit kínálnak a Texaco HDAX termékek a karbantartási és olajcsere-periódusok tekintetében? 

A kenőanyagokat a motor egyik „építőelemének” tekintjük. A Texaco HDAX termékek gázmotorokban való használatának fő mozgatórugói közé tartozik a motor védelme a túlzott kopástól és a motor élettartamának meghosszabbítása, ezáltal segítve a karbantartási feladatok minimalizálását és a motor teljes felújítási költségének csökkentését.

A Texaco HDAX 9300-t nagy BMEP-értékű motorokhoz tervezték, hogy hosszabb olajcsereperiódusokat biztosítson a motor szervizintervallumával összhangban, ezáltal csökkentve a karbantartási költségeket és lehetővé téve a hosszabb üzemidőt, ami segíti a nyereségességet.

A Texaco HDAX 9500-t úgy fejlesztették, hogy segítsen a lerakódás, a kopás, bázikus tartalék, az oxidáció és a nitráció szabályozásában a nagy teljesítményű, 4-ciklusú földgázmotorokban, amelyek hulladéklerakó vagy biogázzal működnek. A gyakorlatban bebizonyosodott, hogy ez a prémium csomag képes meghosszabbítani az olajcsere-intervallumokat is, miközben minimalizálja a hamunak az érzékeny motoralkatrészekre gyakorolt negatív hatásait.

A csökkentett hamulerakódás segít fenntartani a nagy BMEP-értékű motorok teljesítményét, különösen a kopogásérzékelővel felszerelt motorokét. A Texaco HDAX 9500 további védelmet nyújt a hulladéklerakó- és biogázban gyakran előforduló savak korrozív hatásaival szemben, miközben a fokozott bázikus tartalékának köszönhetően meghosszabbítja az olajcsere-intervallumokat is.

Mit tehetnek az ügyfelek annak érdekében, hogy berendezéseik optimális teljesítményszintet érjenek el?

 Javasoljuk ügyfeleinknek, hogy az optimális teljesítmény elérése érdekében használják a Texaco Lubewatch olajelemző programunkat. A Texaco Lubewatch olajelemzés segít az ügyfeleinknek abban, hogy nyomon tudják követni berendezéseik teljesítményét. A rendszeres olajelemzéssel optimalizálható a berendezések élettartama, valamint az olajcsereperiódusok, azonosítható a kenőanyag-szükséglet, és nyomon követhető a berendezésen belüli változó környezet. Ez a tudás segít a karbantartási munkák pontos ütemezésében, ami csökkentheti az állásidőt, vagy akár meg is szüntetheti a katasztrofális berendezés-meghibásodás kockázatát.

Forrás: texaco-lubricants.com

Vissza